Project Description

El Cercle Garrotxa Ripollès, o Cercle GR, és un projecte sorgit del programa AraCoop, promogut pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, per impulsar l’economia cooperativa social i solidària a Catalunya. El Cercle GR forma part de l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines, el qual està organitzat en 4 cercles territorials.

Arran de terra és una de les quatre entitats agrupades del Cercle GR, i és l’entitat que, en el marc de la feina que es fa des del Cercle, lidera les línies de treball directament relacionades amb la promoció de la Transició Agroecològica a la Garrotxa i al Ripollès. Concretament, a més de col·laborar en l’execució d’accions puntuals com ara formacions, assessoraments o l’organització de la Fira de l’ESS rural (la 1ª edició de la FESSRural, realitzada el 31 d’agost del 2019 a Vallfogona del Ripollès, i la 2ª, finalment suspesa per la COVID-19), en el marc de la feina que realitza el Cercle GR, Arran de terra ha liderat la realització de la diagnosi del sector primari de les dues comarques Llavors de transformació, i la creació de l’Artiga, supermercat cooperatiu a Olot.

Agents implicats

Documentació

  • Llavors per la transformació social. Diagnosi del sector primari a la Garrotxa i el Ripollès compromès amb l’Agroecologia i l’ESS [pdf]

Més informació