Project Description

l’Ateneu Cooperatiu és un projecte sorgit del programa AraCoop, promogut pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, per impulsar l’economia cooperativa social i solidària a Catalunya. Arran de tera hem participat en l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines des del 2018, primer des del Cercle Garrotxa Ripollès i ara des del Cercle d’Agroecologia.

Des d’Arran de terra s’ha liderat les línies de treball directament relacionades amb la promoció de la Transició Agroecològica primer a la Garrotxa i al Ripollès i més endavant a tot comarques gironines. Concretament, s’ha col·laborat en l’execució d’accions puntuals com ara formacions, assessoraments o l’organització de la Fira de l’ESS rural, a la vegada que s’ha impulsat la realització de la diagnosi del sector primari de les dues comarques Llavors de transformació, la creació de l’Artiga, supermercat cooperatiu a Olot o la creació d’un grup de treball per donar resposta als reptes de distribució i logística de la pagesia i elaboradores artesanals.

Agents implicats

Documentació

  • Llavors per la transformació social. Diagnosi del sector primari a la Garrotxa i el Ripollès compromès amb l’Agroecologia i l’ESS [pdf]

Més informació