Som una cooperativa de treball associat sense ànim de lucre. Les membres d’Arran de terra comptem amb una formació acadèmica interdisciplinar, que integra aportacions de les ciències naturals i les ciències socials, i amb una dilatada experiència laboral en recerca, divulgació, formació i dinamització d’iniciatives locals de Transició Agroecològica. Estem arrelades a diverses zones del país – la Garrotxa, la Conca de Barberà, la Selva i l’Àrea Metropolitana de Barcelona – des de les que treballem arreu del territori català.

Equip de sòcies

Ariadna Pomar León
Ariadna Pomar Leónariadna@arrandeterra.org
És llicenciada en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona i té un Màster en Participació i Polítiques Locals (UAB). Actualment, la seva activitat professional es centra en la promoció de l’Economia Social i Solidària i l’Agroecologia a la Garrotxa (Cercle Garrotxa Ripollès i Economat). També forma part de l’equip coordinador del Postgrau en Dinamització Local Agroecològica (UAB), i de l’equip tècnic d’Alimentem Collserola, projecte per la promoció de la Transició Agroecològica al Parc Natural. A més, és responsable d’una part de la gestió econòmica de la cooperativa. Ha participat en diversos projectes de recerca, d’entre els que destaca Arran de terra II, indicadors de sobirania alimentària a Catalunya. També així com en iniciatives de formació, divulgació i sensibilització entorn a la sostenibilitat i l’Agroecologia.
Guillem Tendero Acin
Guillem Tendero Acinguillem@arrandeterra.org
És llicenciat en Ciències Ambientals per la Universitat de Girona, té un Màster en Economia Ecològica i Ecologia Política (UAB) i treballa des del 2002 en el foment de l’Agroecologia i la Sobirania Alimentària. Actualment, la seva activitat professional es centra en promoure la Transició Agroecològica al Bages (Suport pagès), la Garrotxa (Cercle Garrotxa Ripollès) i Collserola (Alimentem Collserola), així com en desenvolupar iniciatives de recerca, divulgació i formació, d’entre les que destaquen el Postgrau en Dinamització Local Agroecològica (UAB), els seminaris sobre desenvolupament rural que imparteix anualment per encàrrec de la Diputació de Barcelona, i els nombrosos articles, manuals i llibres que ha publicat sobre Agroecologia, Sobirania Alimentària i Dinamització Local Agroecològica.
Annaïs Sastre Morató
Annaïs Sastre Moratóannais@arrandeterra.org
Llicenciada en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona, s’ha format en Producció Agrària Ecològica i metodologies participatives. Va treballar durant 7 anys en la producció de verdura ecològica i en diversos projectes formatius i de sensibilització relacionats amb l’Agroecologia i la Sobirania Alimentària a l’Associació Xicòria i l’ADV Ecològica Gent del Camp des de Montblanc. Formadora al certificat de professionalitat d’Agricultura Ecològica a Valls i ha impartit cursos a la DIBA sobre horts socials ecològics. Actualment forma part de l’equip tècnic d’Alimentem Collserola, per la promoció de la Transició Agroecològica al Parc Natural, i del projecte Abastiment Agroecològic i realitza tasques de gestió en l’entitat. És sòcia també de l’Aresta Cooperativa.
Ana Correro Humanes
Ana Correro Humanesana@arrandeterra.org
És graduada en Humanitats i Traducció i Interpretació i té un Màster en Agroecologia (UNIA-UPO-UCO). Forma part de l’equip tècnic d’Alimentem Collserola i coordina el projecte Abastiment Agroecològic. És la responsable de la comunicació i d’alguns projectes d’organització interna i intercooperació de l’entitat. Ha coordinat l’Eix Muntanya als barris de muntanya de Barcelona i l’informe agroecològic AgroVallbona. Prèviament, havia dinamitzat horts socials a municipis metropolitans de Barcelona, projectes contra el malbaratament alimentari i va col·laborar a camp amb finques agroecològiques.

Col·laboradores

Gonzalo Gamboagonzalo@arrandeterra.org
És enginyer mecànic i té un Doctorat en Ciències Ambientals, menció Economia Ecològica (UAB). Durant els últims 10 anys ha treballat com a investigador pre i post doctoral a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB) i al CIMNE-UPC en diversos projectes Europeus, sobre indicadors de sostenibilitat, avaluació social multi-criteri d’energies renovables, gestió de costes, circuits curts d’alimentació, entre d’altres. És expert en la definició i ús d’indicadors socio-econòmics i biofísics per representar i avaluar el comportament de sistemes socio-ecològics-econòmics, i en la combinació de metodologies participatives i sistemas d’avaluació quantitativa com l’anàlisis multicriteri o l’avaluació integrada multi-escala del metabolisme de la societat.
Laura Boguñálaura@arrandeterra.org
Col·labora en el projecte el Cercle Garrotxa-Ripollès i l’Economat Garrotxa.
Judith Sausjudithsaus@gmail.com
Llicenciada en administració i direcció d’empreses per la UAB, màster en antropologia econòmica (UAB). Copropietària de Niu Verd pollastres ecològics, una granja familiar ecològica a Sant Feliu Sasserra. Més de 10 anys d’experiència en assessorament de projectes emprenedors i empreses. Experiència en la realització d’estudis i dinamització de processos de desenvolupament rural, sobirania alimentària i participació ciutadana.