Som una cooperativa de treball associat sense ànim de lucre. Les membres d’Arran de terra comptem amb una formació acadèmica interdisciplinar, que integra aportacions de les ciències naturals i les ciències socials, i amb una dilatada experiència laboral en recerca, divulgació, formació i dinamització d’iniciatives locals de Transició Agroecològica. Estem arrelades a diverses zones del país – la Garrotxa, la Conca de Barberà, la Selva, la Catalunya Central i l’ Àrea Metropolitana de Barcelona – des de les que treballem arreu del territori català.
Ana Correro Humanesana@arrandeterra.org
Sòcia de la cooperativa. És graduada en Humanitats i Traducció i Interpretació i té un Màster en Agroecologia (UNIA-UPO-UCO). Té formació en facilitació de grups i eines per l’autosuficiència (horta ecològica, ramaderia, transformació alimentària). Forma part de l’equip tècnic d’Alimentem Collserola, l’Einateca agroecològica i Ciutats Comestibles Sant Feliu. És la responsable d’Incidència sociopolítica i Comunicació de la cooperativa. Prèviament havia treballat com a dinamitzadora d’horts socials i en projectes contra el malbaratament alimentari.
Annaïs Sastre Moratóannais@arrandeterra.org
Sòcia de la cooperativa. Llicenciada en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona, s’ha format en Producció Agrària Ecològica i metodologies participatives. Va treballar durant 7 anys en la producció de verdura ecològica i en diversos projectes formatius i de sensibilització relacionats amb l’Agroecologia i la Sobirania Alimentària a l’Associació Xicòria i l’ADV Ecològica Gent del Camp des de Montblanc. Formadora al certificat de professionalitat d’Agricultura Ecològica a Valls i ha impartit cursos a la DIBA sobre horts socials ecològics. Actualment forma part de l’equip tècnic d’Alimentem Collserola, per la promoció de la Transició Agroecològica al Parc Natural, i del projecte Abastiment Agroecològic i realitza tasques de gestió en l’entitat. És sòcia també de l’Aresta Cooperativa.
Ariadna Pomar Leónariadna@arrandeterra.org
Sòcia de la cooperativa. És llicenciada en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona i té un Màster en Participació i Polítiques Locals (UAB). Actualment, la seva activitat professional es centra en la promoció de l’Economia Social i Solidària i l’Agroecologia a la Garrotxa (Cercle Garrotxa Ripollès i Economat). També forma part de l’equip coordinador del Postgrau en Dinamització Local Agroecològica (UAB), i de l’equip tècnic d’Alimentem Collserola, projecte per la promoció de la Transició Agroecològica al Parc Natural. A més, és responsable d’una part de la gestió econòmica de la cooperativa. Ha participat en diversos projectes de recerca, d’entre els que destaca Arran de terra II, indicadors de sobirania alimentària a Catalunya. També així com en iniciatives de formació, divulgació i sensibilització entorn a la sostenibilitat i l’Agroecologia.
Guillem Tendero Acinguillem@arrandeterra.org
Soci de la cooperativa. És llicenciat en Ciències Ambientals per la Universitat de Girona, té un Màster en Economia Ecològica i Ecologia Política (UAB) i treballa des del 2002 en el foment de l’Agroecologia i la Sobirania Alimentària. Actualment, la seva activitat professional es centra en promoure la Transició Agroecològica al Bages (Suport pagès), la Garrotxa (Cercle Garrotxa Ripollès) i Collserola (Alimentem Collserola), així com en desenvolupar iniciatives de recerca, divulgació i formació, d’entre les que destaquen el Postgrau en Dinamització Local Agroecològica (UAB), els seminaris sobre desenvolupament rural que imparteix anualment per encàrrec de la Diputació de Barcelona, i els nombrosos articles, manuals i llibres que ha publicat sobre Agroecologia, Sobirania Alimentària i Dinamització Local Agroecològica.
Rosa Binimelisrosa@arrandeterra.org
Sòcia de la cooperativa. Llicenciada i doctora en Ciències Ambientals (especialitzada en Economia Ecològica) per la UAB. Ha treballat com a investigadora i professora a diverses universitats i institucions tant de Catalunya com d’altres països. Està especialitzada en conflictes socio-ambientals relacionats amb els transgènics agrícoles. Ha treballat en l’anàlisi, des d’un enfocament multidisciplinar, dels sistemes agroalimentaris i també ha fet recerca sobre el moviment per la Sobirania Alimentària i l’economia social i solidària. En els darrers anys s’ha focalitzat en el disseny i implementació de polítiques públiques per la Sobirania Alimentària. Treballa, entre d’altres projectes, a la Xarxa per la Sobirania Alimentària de la Catalunya Central (XaSACC), el projecte EdiCitNet a Sant Feliu de Llobregat i el projecte per la Transició Agroecològica a Manresa. També imparteix classes al màster IHP Food Systems.
Joel Ferrerjoel@arrandeterra.org
Treballador de la cooperativa. Llicenciat en Ciències Ambientals per la Universitat de Girona i en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat entorn a la sensibilització i l’educació ambiental i va ser productor de verdura ecològica durant 3 anys, desenvolupant activitat formativa en l’àmbit de l’horticultura. Actualment la seva activitat professional es centra en la promoció de l’Economia Social i Solidària a l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines, on treballa en la coordinació del Cercle d’Agroecologia.
Rocío Sánchez Muñozrocio@arrandeterra.org
Treballadora de la cooperativa. És Enginyera Agrònoma especialitzada en Medi Ambient per la Universitat de Lleida, té un postgrau de Dinamització local Agroecològica per la Universitat Autònoma de Barcelona així com una Diplomatura de Enologia i Enotecnia a l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona. Com experiències professionals prèvies destaca la seva vinculació amb l’Olivera Cooperativa Can Calopa al Parc de Collserola, amb el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Costers del Segre i també amb Agroxarxa S.L. fent assessorament a pagesos per a l’adequació a la llei ambiental. En l’actualitat és tècnica en Agricultura Ecològica i forma part de l’equip d’Alimentem Collserola, en concret amb el Contracte Agrari de Collserola.
Ana Pardo Lópezanapardo@arrandeterra.org
Treballadora de la cooperativa. És graduada en Filosofia, política i economia a la UPF i té un Màster en Polítiques socials i acció comunitària (IGOP-UAB). Ha treballat entorn a la sensibilització, dinamització i activisme agroecològic especialment en temes relacionats amb la ramaderia extensiva, des de projectes vinculats amb el mon del art i la cultura. Investiga sobre la potencialitat dels comunals com formes de organització social transformadores. Actualment col·labora en els projectes de promoció de la Transició Agroecològica a Manresa, Xarxa per la Sobirania Alimentària de Catalunya Central, menjadors escolars en Micropobles, promoció de la Transició Agroecològica a la Vall d’en Bas i definició del Pla Estratègic de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura.
Jordi Escoda i Cusidójordi@arrandeterra.org
Llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració i diplomat en Gestió i Administració Pública. Compta amb formació especialitzada i més de 10 anys d’experiència professional en gestió econòmico-financera, direcció i gerència d’entitats del tercer sector i altres organitzacions sense ànim de lucre. Col·labora com a Economat SCCL en la gestió i planificació econòmica.
Social Contact