Som una cooperativa de treball associat sense ànim de lucre. Les membres d’Arran de terra comptem amb una formació acadèmica interdisciplinar, que integra aportacions de les ciències naturals i les ciències socials, i amb una dilatada experiència laboral en recerca, divulgació, formació i dinamització d’iniciatives locals de Transició Agroecològica. Estem arrelades a diverses zones del país – la Garrotxa, la Conca de Barberà, la Selva, la Catalunya Central i l’ Àrea Metropolitana de Barcelona – des de les que treballem arreu del territori català.

Equip de sòcies

Ariadna Pomar León
Ariadna Pomar Leónariadna@arrandeterra.org
És llicenciada en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona i té un Màster en Participació i Polítiques Locals (UAB). Actualment, la seva activitat professional es centra en la promoció de l’Economia Social i Solidària i l’Agroecologia a la Garrotxa (Cercle Garrotxa Ripollès i Economat). També forma part de l’equip coordinador del Postgrau en Dinamització Local Agroecològica (UAB), i de l’equip tècnic d’Alimentem Collserola, projecte per la promoció de la Transició Agroecològica al Parc Natural. A més, és responsable d’una part de la gestió econòmica de la cooperativa. Ha participat en diversos projectes de recerca, d’entre els que destaca Arran de terra II, indicadors de sobirania alimentària a Catalunya. També així com en iniciatives de formació, divulgació i sensibilització entorn a la sostenibilitat i l’Agroecologia.
Guillem Tendero Acin
Guillem Tendero Acinguillem@arrandeterra.org
És llicenciat en Ciències Ambientals per la Universitat de Girona, té un Màster en Economia Ecològica i Ecologia Política (UAB) i treballa des del 2002 en el foment de l’Agroecologia i la Sobirania Alimentària. Actualment, la seva activitat professional es centra en promoure la Transició Agroecològica al Bages (Suport pagès), la Garrotxa (Cercle Garrotxa Ripollès) i Collserola (Alimentem Collserola), així com en desenvolupar iniciatives de recerca, divulgació i formació, d’entre les que destaquen el Postgrau en Dinamització Local Agroecològica (UAB), els seminaris sobre desenvolupament rural que imparteix anualment per encàrrec de la Diputació de Barcelona, i els nombrosos articles, manuals i llibres que ha publicat sobre Agroecologia, Sobirania Alimentària i Dinamització Local Agroecològica.
Annaïs Sastre Morató
Annaïs Sastre Moratóannais@arrandeterra.org
Llicenciada en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona, s’ha format en Producció Agrària Ecològica i metodologies participatives. Va treballar durant 7 anys en la producció de verdura ecològica i en diversos projectes formatius i de sensibilització relacionats amb l’Agroecologia i la Sobirania Alimentària a l’Associació Xicòria i l’ADV Ecològica Gent del Camp des de Montblanc. Formadora al certificat de professionalitat d’Agricultura Ecològica a Valls i ha impartit cursos a la DIBA sobre horts socials ecològics. Actualment forma part de l’equip tècnic d’Alimentem Collserola, per la promoció de la Transició Agroecològica al Parc Natural, i del projecte Abastiment Agroecològic i realitza tasques de gestió en l’entitat. És sòcia també de l’Aresta Cooperativa.
Ana Correro Humanes
Ana Correro Humanesana@arrandeterra.org
És graduada en Humanitats i Traducció i Interpretació i té un Màster en Agroecologia (UNIA-UPO-UCO). Té formació en facilitació de grups i eines per l’autosuficiència (horta ecològica, ramaderia, transformació alimentària). Forma part de l’equip tècnic d’Alimentem Collserola, l’Einateca agroecològica i Ciutats Comestibles Sant Feliu. És la responsable d’Incidència sociopolítica i Comunicació de la cooperativa. Prèviament havia treballat com a dinamitzadora d’horts socials i en projectes contra el malbaratament alimentari.
Rosa Binimelis
Rosa Binimelisrosa@arrandeterra.org
Llicenciada i doctora en Ciències Ambientals (especialitzada en Economia Ecològica) per la UAB. Ha treballat com a investigadora i professora a diverses universitats i institucions tant de Catalunya com d’altres països. Està especialitzada en conflictes socio-ambientals relacionats amb els transgènics agrícoles. Ha treballat en l’anàlisi, des d’un enfocament multidisciplinar, dels sistemes agroalimentaris i també ha fet recerca sobre el moviment per la Sobirania Alimentària i l’economia social i solidària. En els darrers anys s’ha focalitzat en el disseny i implementació de polítiques públiques per la Sobirania Alimentària. Treballa, entre d’altres projectes, a la Xarxa per la Sobirania Alimentària de la Catalunya Central (XaSACC), el projecte EdiCitNet a Sant Feliu de Llobregat i Einateca.

Col·laboradores

Erik Hobbelink
Erik Hobbelinkerik@arrandeterra.org
És graduat en Ciències Ambientals a la UAB i té un Màster en Agroecologia (UNIA). Prèviament ha treballat com a investigador a la Càtedra d’Agroecologia i Sistemes Alimentaris de la UViC en temes relacionats amb l’impacte del canvi climàtic sobre la ramaderia extensiva i l’apicultura. També al Centre Sabià (Brasil) en l’àmbit de la comercialització agroecològica i a la Revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas en l’àmbit de les polítiques públiques per la Sobirania Alimentària. Actualment col·labora en els projectes EdiCitNet a Sant Feliu de Llobregat, Alimentem Collserola i el foment de la transició agroecològica del Montseny.
Rocío Sánchez Muñoz
Rocío Sánchez Muñozrocio@arrandeterra.org
És Enginyera Agrònoma especialitzada en Medi Ambient per la Universitat de Lleida, té un postgrau de Dinamització local Agroecològica per la Universitat Autònoma de Barcelona així com una Diplomatura de Enologia i Enotecnia a l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona. Com experiències professionals prèvies destaca la seva vinculació amb l’Olivera Cooperativa Can Calopa al Parc de Collserola, amb el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Costers del Segre i també amb Agroxarxa S.L. fent assessorament a pagesos per a l’adequació a la llei ambiental. En l’actualitat és tècnica en Agricultura Ecològica i forma part de l’equip d’Alimentem Collserola, en concret amb el Contracte Agrari de Collserola.
Laura Boguñá
Laura Boguñálaura@arrandeterra.org
Llicenciada en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva trajectòria personal engloba des de fa anys la dedicació professional dins l’àmbit de l’Educació i Sensibilització Ambiental, la Formació i Divulgació de l’horticultura familiar ecològica, amb la Producció Ecològica en una finca familiar diversificada, i la participació personal en diversos projectes i iniciatives vinculades a l’Agroecologia. Actualment combina la seva activitat professional entre la producció i comercialització de verdures ecològiques en un projecte propi a La Garrotxa, la sensibilització ambiental dins el PNZVG, i l’acompanyament tècnic en Dinamització Local Agroecològica col·laborant amb Arran de Terra SCCL. Ha col·laborat en el projecte el Cercle Garrotxa-Ripollès i l’Economat Garrotxa. Ara participa en la Diagnosi del sector primari de La Vall d’en Bas, en el Cercle d’Agroecologia de l’Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines, i properament en el projecte d’intercooperació pel desenvolupament de serveis integrals de logística agroalimentària social i ambientalment compromesa.
Jordi Escoda i Cusidó
Jordi Escoda i Cusidójordi@arrandeterra.org
Llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració i diplomat en Gestió i Administració Pública. Compta amb formació especialitzada i més de 10 anys d’experiència professional en gestió econòmico-financera, direcció i gerència d’entitats del tercer sector i altres organitzacions sense ànim de lucre. Col·labora com a Economat SCCL en la gestió i planificació econòmica.