Com diu la XES, el coronavirus no cau del cel, sinò del capitalisme. La situació ja era alarmant abans del confinament, però la crisi que vaticina el coronavirus fa encara més evident la necessitat de canvis urgents per assegurar la viabilitat de la pagesia del territori.

Afortunadament, durant l’etapa de confinament pel coronavirus, les xarxes agroecològiques estan demostrant la seva resiliència i la seva capacitat de donar una resposta contundent davant les adversitats.

Des d’Arran de terra SCCL posem el nostre granet de sorra amb la iniciativa Abastiment Agroecològic, impulsada amb Pam a Pam. El projecte pretén donar suport als projectes agroramaders i artesanals que es troben en dificultats per donar sortida al seu producte pel tancament de menjadors escolars, restauració, etc. i facilitar eines per a la distribució agroecològica arreu del territori.

Igualment, estem fent incidència política i social per provocar que es generin eines urgents de suport a la petita pagesia i es rectifiquin mesures que afecten greument la Sobirania Alimentària (com el tancament de mercats a l’aire lliure, la prohibició d’anar als horts d’autoconsum, la inseguretat per anar a recollir les cistelles d’alguns grups de consum, etc.). Entre altres, hem col·laborat en la redacció de la Carta al Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación signada per més de 160 entitats per demanar una resposta urgent i contundent de suport a la petita pagesia. També hem participat a la proposta de mesures en el sector agroecològic pel Pla de Xoc Social.

Que la crisi sigui un moment per repensar-nos, de suport mutu i per enfortir-nos.

Salut i agroecologia!